oneTesla TS Big Sparks and Blown Fuses at Low Power

Show off your finished kit here!

oneTesla TS Big Sparks and Blown Fuses at Low Power

Postby slash128 » Thu Sep 20, 2018 7:16 pm

Hello forum! I got the kit altogether and for the most part everything seems good but it seems to have an issue I am wondering if anyone here can help with. The output of the coil seems very high even on the lowest interrupter setting. If I try to play any song the fuse blows after just a few seconds on the lowest setting. I can run it in fixed mode at the lowest setting and the sparks are about a foot long. If I turn up the frequency around 400Hz or so the fuse will blow, even at the lowest pulse width setting. Any ideas of what I should potentially look at?
slash128
Rambunctious Relay
 
Posts: 28
Joined: Sat Jan 28, 2017 4:27 pm

Re: oneTesla TS Big Sparks and Blown Fuses at Low Power

Postby slash128 » Thu Sep 20, 2018 9:04 pm

Well, after some more searching I came across the threads about the receiver needing shielding. I had been testing without the side pieces installed so I put those on and it seems to operate correctly. It starts at low power and volume control works :)
slash128
Rambunctious Relay
 
Posts: 28
Joined: Sat Jan 28, 2017 4:27 pm

Re: oneTesla TS Big Sparks and Blown Fuses at Low Power

Postby slash128 » Fri Sep 21, 2018 10:39 pm

My oneTeslaTS on top of my bigTeslaME :D

http://slash128.com/tesla/oneTesla_bigTesla.jpg

Watch on youtube.com
slash128
Rambunctious Relay
 
Posts: 28
Joined: Sat Jan 28, 2017 4:27 pm


Return to Completed oneTesla Kits

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


cron